De el dolent pot sortir res de bo per a Catalunya

De el dolent pot sortir res de bo per a Catalunya

cataluna_bandera_gettyLa crisi política que ha viscut Catalunya en aquests últims mesos ha fet que la mateixa es posicioni com una de les comunitats més conegudes d’Espanya, i és que per bé o per mal, Catalunya sempre ha donat que parlar, i això és una cosa que sempre s’agraeix.
La comunitat autònoma de Catalunya és una comunitat que és una destinació turística molt important, a més és una regió amb un gran desenvolupament industrial, per la qual cosa és molt atractiva per invertir, de manera que aquesta comunitat es destaca en tot, fins i tot pels seus bons serrallers .
A Catalunya hi ha moltes coses de la qual la seva gent se sent molt orgullosa, i no només es tracta dels seus professionals, com és el cas dels serrallers, sinó també de la seva cultura, la seva llengua, els seus edificis, el seu art, la seva història, i és que Catalunya és una comunitat digna d’admirar.
Són moltes les coses per les quals Catalunya ha hagut de passar, però això no ha estat impediment perquè aquesta comunitat hagi superat amb èxit totes aquestes situacions que la vida li ha imposat i que en moltes ocasions ha hagut d’aprendre d’ella.
No és la primera vegada que es tracta d’intimidar al català, per això estic segura que d’aquesta situació que en algun moment, com el present, alguns catalans poden considerar com a dolenta, es va a treure molt profit.
El primer que cal considerar és que els catalans potser tinguin el dret històric i econòmic de voler ser una nació independent, i és que aquest no és un fet desgavellat, el que sí és cert també és que el moment de reclamar aquest dret, no és l’adequat.
A Espanya, en la seva constitució no es contempla, el fet que es puguin separar les regions que el conformen, de manera que qualsevol intent d’independència per part de Catalunya, és cert que és considerat una veritable bogeria.
A Catalunya es tenen moltes possibilitats de ser una nació lliure, i no tant sent legal com a tal, sinó defensant el que es, ja que la llibertat de paper no es necessita perquè Catalunya sigui una nació lliure, sinó n’hi ha prou que la seva gent així es consideri.
Fins ara Espanya encara té el control sobre moltes coses de Catalunya, els catalans gaudeixen de certa independència, de la qual han de gaudir i defensar-la, i és que el més important és que la seva gent se senti lliure i no reprimida.
L’economia és un factor que ha influït molt perquè molts catalans hagin decidit reclamar la seva independència, pitjor també és cert que aquesta no havia estat tan bé, però després del conflicte la mateixa potser no experimenti el mateix creixement.
És cert, cal enfrontar les conseqüències de les males decisions, i el poder d’establir una independència sense base legal, ha estat un d’ells, d’antuvi n’hi ha prou només voler millorar, i en això els catalans tenen molta canya, així que cal tractar de superar aquesta situació.


Comments are closed.
error: Content is protected !!